Voetbal de brug tussen mensen en culturen, iedereen mag meedoen

Vanuit Martin Born is er behoefte aan het opzetten van een dergelijk initiatief om meerdere redenen:

Voetbal kan goed dienen als verbindende factor; voetbal is een sport die over de gehele wereld beoefend wordt. Voetbal is een soort taal die gesproken wordt in de gehele wereld en weet een brug te slaan tussen mensen en tussen verschillende culturen. De woorden ‘verbinden’ en ‘elkaar vinden’ zijn onlosmakelijk verbonden met het voetbalspel en kunnen de jeugd inspireren om elkaar te leren vinden. En dan is sport ook nog goed voor lichaam en geest!

De Voetbalschool is voor iedereen toegankelijk!

We denken dat er nog veel getalenteerde kinderen rondlopen en dat er behoefte is aan beweging, maar ook dat er nog te veel mensen zijn die nog niet de weg weten te vinden naar een dergelijke voetbalschool, zonder dat je meteen vast zit aan een vast abonnement bij een club. De voetbalschool die we voor ogen hebben geeft de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier in aanraking te komen met goede voetbaltraining. En het voordeel bij deelname aan onze voetbalschool is dat er een lager tarief zal gelden dan bij andere voetbalscholen omdat wij gratis gebruik kunnen maken van de faciliteiten van de vereniging waar wij de trainingen verzorgen, en zo kunnen wij U een flinke korting geven waardoor echt iedereen kan deelnemen.

We willen kinderen bereiken die nog niet voetballen. Maar ook willen we kinderen die al voetballen, als lid bij een club of gewoon op straat, extra gerichte training geven zodat ze nog beter worden. Een training op maat zeg maar. We gaan daarom ook actief op zoek naar verborgen talent.

Voor iedereen

Naast de verbindende rol van voetbal en het ontdekken en beter maken van talent, willen we ook dat deze voetbalschool open staat voor zoveel mogelijk verschillende mensen en daarom zijn mensen met een beperking ook zeer welkom. Dat maakt deze voetbalschool uniek, het is namelijk de eerste voetbalschool in Nederland die zijn poorten ook voor hen opent. Het voetbal voor mensen met een beperking is inmiddels een begrip in Nederland en Martin Born heeft als trainer veel expertise op dit gebied en heeft de G-selectie van DVV Delft groot gemaakt.